Uit Schaduw

Word ook Ya-zegger

Jaarlijks organiseert Youth Academy De Week van Uit de Schaduw. Een week lang! Dé gelegenheid voor scholen om kosteloos met een professioneel team op verrassende, inspirerende wijze met leerlingen en docenten te werken aan sociale thema’s, zoals ‘onderling contact’, ‘veiligheid’, ‘begrip voor elkaars anders-zijn’ en ‘verbinding’. 

Voor wie

Deze ‘Week van Uit de Schaduw’ is specifiek bedoeld voor scholen met een beperkt budget. Met dit initiatief kunnen deze scholen deze week kosteloos iets extra’s betekenen voor hun brugklassers en/of tweedeklassers en hun docenten. We garanderen een indrukwekkende ochtend of middag waarover, zo horen we van veel scholen, nog lang zal worden nagepraat. Normaal kost een Uit de Schaduw event waarbij we alle registers open trekken € 65,- per leerling bij deelname van 300 leerlingen. Tijdens de ‘Week van Uit de Schaduw’ nemen Youth Academy en  NTI NLP alle kosten voor hun rekening. Gewoon, omdat we graag zoveel mogelijk leerlingen iets willen meegeven waaraan ze de rest van hun leven veel hebben.

Leren van elkaar en over elkaar

Onder leiding van bevlogen trainers, bijgestaan door assistenten, werken we met z’n allen aan een sociaal doel, waaraan je als leerling, docent en school echt iets mee kunt: de school nóg meer de plek laten zijn, waar leerlingen graag en gerust naar toe komen. Uw school als plek om elkaar te ontmoeten en te leren. Uw school als plek waar zaken bespreekbaar kunnen worden gemaakt, omdat je elkaar beter kent. Want je kunt beter met elkaar omgaan als je weet wat er in de ander omgaat.  

Programma in overleg

Het definitieve programma van het dagdeel, evenals de keuze in uw klassen, wordt in overleg met een team van uw school samengesteld. Op de achterzijde van de flyer staan de praktische zaken op een rij. Voor meer informatie of specifieke vragen, helpt Jaron Salem, contactpersoon Uit de Schaduw u graag verder.

Inschrijven

Wil jij je school inschrijven voor deze week? Stuur dan een email naar Jaron Salem: jaron@ntinlp.nl en geef aan welke dagdeel je zou willen komen met je school. Wees er snel bij want er is maar plek voor 10 scholen.

Word ook een ya-zegger

Met jouw gift draag je direct bij aan concrete acties en initiatieven van Youth Academy. En daarmee aan toekomstgerichte kansen voor kinderen en jongvolwassenen die het goed kunnen én zullen gebruiken. Op deze site zie je om welke projecten het gaat.

JA, ik wil doneren